Saturday, October 3, 2009

archimedes principle buoyancy

in physics, buoyancy (pronounced /ˈbɔɪ.ənsi/) is the upward force that keeps things afloat. The net upward buoyancy force is equal to the magnitude of the weight of fluid displaced by the body. This force enables the object to float or at least seem lighter.(goooogle)

ok.ini dia gambar2 masjid terapung.archimedes mesti kagum dengan aku.hahaha!.semua gambar ni aku edit guna photoshop cs3.taken with d200.handheld.all of the photos were merge from 5 different exposure pictures.sape2 nak try boleh je.korang merge kan ke hdr.then try main with the contrast,curves,level..efek sunset tu aku filterkan guna warna jingga.time shoot xde pn sunset.haha.selamat mencuba!enjoy!




masjid terapung 1




masjid terapung 4



masjid teapung 5




masjid terapung 3




masjid terapung 2




masjid teapung 6



''critics are always welcome''

9 comments:

nazmi shaarani said...

nice photos bro
i admire all of ur works!!
seriously

mntk tlg laa ajaq sket noh....

adzuan aziz said...

haha.mekasih2.aku hanyalah secebis lagi photog di muka bumi.byk lg yg hebat.tapi nk mintak tlg ajar,aku kongsi ape aku tau.free of charge bebeh~:D
btw,gambar2 ko cantik jugak bro.

farhannazmey said...

lawa la gmbr2 ni..xpnh try filter..mane nk belajar ek? HDR pon masih try2 lg..baru berjinak2..hehe =)

adzuan aziz said...

aku blaja dari internet jugak paan.byk je tutorial.try la google:)

kayNe said...

nak kritik, tapi xreti. macamane eh?

adzuan aziz said...

mm..kte ym je?hahaha

Khirol Azuddin said...

Tweet! Hahaha. best ar wat hdr ni. aku nak wat gak tp malas gila. tringin nk mix between 4 exposure. time waktu siang, senja, mlm, dgn pagi. 24hr tak grk dr tmpt tu. hahahaha. mmg best ar. ada satu project kat sony alpha, amik gmbr2 setiap sejam. kaw2 gmbr2 tu. tp nak wat hdr, hahaha, aku ttp malas lg.

adzuan aziz said...

haha.tape bro,aku pn bila ade mood je rajin nk buat2 benda ni.lame tak mengedit2,lepas rindu kadang2 syok jge.sementare kelas xbz lg.haha.thanks for dropping by anywy:)

Anonymous said...

adzuanaziz.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading adzuanaziz.blogspot.com every day.
payday loans vancouver payday